Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
IMG_2420.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg clubhuis Voordaan.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg 1111Rik.jpg d1.jpg
 
In september start er weer een nieuwe ronde voor de Daantjes. We hebben nog een aantal plaatsen open. De Daantjes zijn de allerjongste jeugd van 4 tot en met 6 jaar. Het zijn in totaal 10 trainingen van een uur, waarbij we de laatste 15 minuten met zijn allen wat gaan drinken in het clubhuis.  Kosten bedragen 75 euro p.p. De trainingen zijn ...
 
Op maandag 17 juni start eindelijk de langverwachte vervanging van de velden 3 en 4. In de afgelopen maanden is al veel voorbereidend werk geweest waaronder het aanbrengen van een beschoeiing zodat de velden (en verplichte uitloop) de juiste KNHB-lengtes hebben. Ook is de heuvel langs veld 3 afgegraven en de sloot verbreed. Vanuit de sloot wordt ...
 
Meedoen is belangrijker dan winnen, maar een kampioenstitel op zijn tijd is toch wel heel lekker. Hieronder een overzicht van de teams die dit seizoen nummer 1 werden in hun competitie en tijdens The End of the Season werden gehuldigd. Van harte gefeliciteerd!.
Senioren
 
De ledentevredenheidsenquête is 476 keer ingevuld door hockeyende leden en door mensen die niet als hockeyer aan Voordaan verbonden zijn (zoals coach/ouder/trainer).  Jeugd is iets onder vertegenwoordigd. Maar de enquête is valide en representatief genoeg zodat de resultaten toch goed bruikbaar zijn.
 
Tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersbarbecue op 8 juni en The End of the Season op 15 en 16 juni werden veel Voordaners in het zonnetje gezet die zich afgelopen seizoen weer voor en achter de schermen hebben ingezet voor de club.
 
De evenementencommissie heeft de afgelopen periode van alles in de steigers gezet om ervoor te zorgen dat er een zeer gezellig tweede deel van het seizoen aankomt. De jaarlijkse klaverjasavond afgelopen 9 februari was daarvan het eerste voorbeeld.  
En er zit nog veel meer in het vat! 
 
De nieuwsbrief van maart zit nu in je mailbox. Met onder andere aandacht voor de bomvolle evenementenkalender voor het voorjaar, het zinderende slot van het zaalseizoen, wisselingen in de staf van onze topteams, en nog veel meer.
 
In de wintermaanden heeft de horeca op Voordaan niet stilgezeten. Na een uitgebreide rondgang langs verschillende leveranciers, is een hernieuwd contract afgesloten met Grolsch/Peroni voor het bier- en frisdrankaanbod op Voordaan.
 
In maart starten we weer met een ronde voor de Daantjes. De Daantjes zijn kinderen van 4-6 jaar die spelenderwijs leren bewegen, samenspelen, maar ze leren vooral dat sporten leuk is en dat je er vriendjes kunt maken. Daarnaast maken ze alvast kennis met wat hockeybeginselen. We zijn erg blij dat er zoveel belangstelling voor is, de groep zit nam ...
 
Het zaalseizoen was spannend op alle niveaus. Heren 1 en Dames 1 vielen op met geweldige resultaten, en bij de jeugd is er een heel aantal kampioenschappen te vieren. Bij de senioren spelen veel minder teams zaalcompetitie; toch is er één kampioen te noteren: Heren 5. Een speciale vermelding is er voor Dames 2 dat in de Topklasse ne ...
 
Zin in een leuke teambuilding-avond? Zoek niet verder. Op vrijdagavond 5 april gaat het gebeuren, de enige echte Voordaan pubquiz! Strijd met je teamgenoten tegen andere teams en word de pubquiz kampioen van Voordaan. Categorieën die zeker voorbijkomen? Historie van Voordaan, hockeyweetjes en een muzikale ronde. Een mooie gelegenheid om naast de ...
 
Tijdens de eerste seizoenshelft en gedurende de winterperiode hebben 10 trainers/coaches deel genomen aan de Voordaan Pass Advanced opleiding en 20 trainers/coaches aan de Voordaan Pass Play opleiding. Sinds dit lopende seizoen zijn we vanuit de samenwerking met PASS Coach Academy gestart met twee eigen opleidingen voor trainers en coaches die ac ...
 
Een fijne, goede sfeer in een team zorgt voor een plezierige sportomgeving voor de spelers. In een (jeugd)team kan dat vanzelf gaan, maar soms heeft een team een zetje nodig. 
 
De tweede seizoenshelft staat op het punt van beginnen. Hierbij een aantal belangrijke data en medelingen voor seniorenteams.
Echte bikkels blijven buiten
 
Afgelopen donderdag 7 december vond de Algemene Leden Vergadering (ALV) plaats op Voordaan. De vergadering stond in het teken van de goedkeuring van de jaarrekening en het gevoerde financiële beleid van seizoen 2022-2023. Het was ook een vergadering met een historisch tintje en een uitzonderlijke benoeming.
 
De kogel is door de kerk: de zandvelden 3 en 4 worden na de zomer van 2024 vervangen door twee nieuwe watervelden. De 'matjescommissie', die het voorbereidende traject voor zijn rekening heeft genomen, zet in deze blog uiteen hoe de keuze precies tot stand is gekomen. 
De aanloop
 
Binnen de jeugdopleiding van Voordaan werken de coaches en managers vanuit de vier coachinzichten structureren, stimuleren, individueel aandacht geven en regie overdragen. Elk seizoen staat één inzicht centraal. Dit seizoen is dat ‘Individueel aandacht geven’.
 
Het is inmiddels een traditie dat trouwe clubwatcher Rob Brouwer aan het begin en in de loop van het seizoen de coach van Heren 1, Peter Jonker, interviewt. Iedereen is natuurlijk benieuwd hoe Voordaan het jaartje hoofdklasse heeft 'verteerd' en hoe het uit de transfercarrousel is gekomen.
 
Wist je dat…
… er op Voordaan 3 Vertrouwenscontactpersonen zijn?
… ieder lid een vertrouwelijk gesprek met een van hen kan aanvragen als hij zorgen heeft over andere leden en ongewenst gedrag?
… zij een luisterend oor bieden, kunnen meedenken en adviseren?
 
Paul Wijfjes, sinds begin 2022 bestuurslid Jeugd, stelt zich graag even voor. 
'Eind 2022 ben ik benaderd om Michiel van Geel op te volgen als bestuurslid jeugd en na heel kort nadenken met trots en enthousiasme aangegeven deze functie graag te vervullen voor deze gezellige familieclub. 
 
De Daantjes-trainingen zijn voor de allerjongste jeugd van 4-6 jaar. In groepjes van ongeveer 6 kinderen leren ze bewegen, en vooral ook dat sporten leuk is. Na twee succesvolle rondes in het afgelopen seizoen, starten we na de zomervakantie met een nieuwe ronde. De trainingen zijn op vrijdagmiddag van 15:00-16:00 uur op veld 1. Het enige dat nod ...
 
Een van onze sponsoren is TEN HAVE Change Management (THCM). Een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in verandermanagement met van oudsher een sterke affiniteit met sportbonden -en verenigingen. Dagelijks werken zij aan complexe verandervraagstukken in organisaties. 
 
Voor de rubriek Voordaans Verleden in de Voordaan Nieuwsbrief stuurde Rob Brouwer deze teamfoto van Heren 1 seizoen 1973-1974. Lees hier zijn herinneringen aan deze periode en aan zijn teamgenoten. 
 
Onlangs vond een informatieavond plaats op Voordaan over de vervanging van velden 3 en 4. Namens het bestuur lichtten voorzitter Pike Fabriek en bestuurslid accommodatie Sander Engels de uitgangspunten, scenario’s en roadmap toe voor de ongeveer 25 aanwezigen. Arnoud Fiolet, consultant Verduurzaming Sportinfrastructuur vertelde over de ontwikkeli ...
 
Na 2,5 jaar corona was het eindelijk weer mogelijk om op de 'normale' manier onze Voordaan coachcursus te volgen. En daar is goed gebruik van gemaakt! Ruim 25 aanmeldingen kreeg onze Technische Staf Voordaan (TSV) binnen voor het volgen van de 3 workshops waaruit de coachcursus bestaat. Uiteindelijk leverde dit 20 geslaagden op (coaches die minim ...
 
Fay Sleiffers uit MO14-3 doet in juni mee aan Alpe d'HuZes. Ze vertelt zelf waarom. 'Op 17 september 2021 overleed mijn vriendin Julie Emma overleden aan kanker.  Zij was 9 jaar. Ik mis haar enorm en daarom doe ik mee aan de Alpe D’HuZes.'  
 
We sluiten een prachtig zaalseizoen af, waarin een recordaantal jeugdteams van Voordaan kampioen werd. Liefst 12 teams haalden de titel binnen. Ook bij de senioren was er een titel te vieren: Heren 30+ 1 werd voor de vierde opeenvolgende keer landskampioen.
 
Er is weer een mooie mijlpaal bereikt: sinds 1 januari 2023 draait Voordaan volledig op groene stroom!
Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk wel weten heeft Voordaan de ambitie om in 2028 volledig circulair te zijn. Als club vinden we het belangrijk zoveel mogelijk duurzaam en groen te werk te gaan. Eigenlijk net als thuis.
 
In een paar weken zaalhockey is er helaas al veel schade ontstaan aan de vloer van de Hockey Dome. We hebben al zeker 30 vloerplaten moeten vervangen, die per stuk 5 euro kosten. We vragen iedereen dan ook vriendelijk niet met je stick op de vloer te slaan om gaten in de vloer te voorkomen.
 
Met ingang van het seizoen 2023-2024 heeft Voordaan een nieuwe kledingleverenancier en een nieuwe tenue. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je hier. 
Ik heb net een 'nieuw oud' shirt gekocht. Kan ik dat blijven dragen?
 
Iedereen kent bij hockey de groen, gele en rode kaart om ongewenst gedrag op het veld te bestraffen. Maar waarom draaien we het niet om: sportief gedrag op een positieve manier stimuleren? Dit doen we vanaf nu in de vorm van de ‘Blauwe Kaart’; een compliment dat je schrijft op de achterkant van de kaart waaróm de tegenstanders zo sportief waren. ...
 
Op dinsdag 9 november organiseerde NOC*NSF een kennissessie tijdens de Nationale Sportvakbeurs. Drie clubs gingen in gesprek over de sportaccommodatie van de toekomst voor een publiek van ruim zeventig geïnteresseerden. Marlies Tousain, lid van Voordaans Duurzaamheidscommissie, nam namens Voordaan deel aan deze sessie en vertelde er over de ambit ...
 
Om goed voorbereid aan het zaalseizoen te beginnen, worden we de komende tijd diverse bijeenkomsten georganiseerd voor coaches/teammanagers en voor scheidsrechters/spelbegeleiders. 
 
In het Voordaan Magazine trof je twee pagina's met prachtige foto's van de begindagen van Voordaan. Het bracht ons op het idee dat er natuurlijk nog veel meer uniek historisch beeldmateriaal in schoenendozen of op harde schijven staat dat we graag nog een keer naar boven halen. Trouw lid Rob Brouwer bijt het spits af met een foto van het toenmali ...
 
Door de torenhoge inflatie en de hoge energieprijzen kunnen steeds meer ouders/verzorgers helaas de sport- of cultuurdeelname van hun kinderen niet meer betalen. Mogelijk betreft dit ook uw kinderen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil en kan ervoor zorgen dat kinderen in deze situatie gewoon kunnen blijven meedoen. Als u de contributie of het ...
 
Livia Houtman  en Maj Jaarsma uit M012-3 gaan maandag 19 september voor de training eerst naar een kapper in de Bilt. Waarom? Dat doen ze om hun lange haren te laten knippen en te doneren aan Stichting Haarwensen. Deze stichting maakt haarwerken voor kinderen die (tijdelijk) geen haar hebben door ziekte, chemotherapie of een medische ingreep ...
 
Dit weekend start het nieuwe seizoen weer en we hebben er zin in! Het Dagelijks Bestuur Jeugd (het DBJ en ook wel bekend als het Jeugdbestuur) kwam in augustus al bij elkaar tijdens onze eerste ‘heidag’ oftewel de schaduwrijke achtertuin van een van ons. We hebben daarbij gebrainstormd over onze beleidsdoelstellingen, hoe gaat het bij andere club ...
 
Een nieuw gezicht in de staf van Voordaan: Laurens Kruijf (29) neemt dit seizoen de taken over van Jacqueline Knottenbelt als Technisch Coördinator Meisjes Jongste Jeugd (voorheen DEF). Daarnaast is hij trainer en coach van Jongens O18-1. Wie is hij?
 
De Commissie Sportiviteit & Tucht (kortweg: de Tuchtcommissie) van Voordaan zet zich in voor veiligheid en sportiviteit op de club. Zij adviseert het bestuur en behandelt zelfstandig namens het bestuur klachten over situaties, waarbij leden van Voordaan zich individueel of als groep, op of buiten de club (vermeend) hebben misdragen. Dat betek ...
 
De aanvoerdersbijeenkomst senioren is inmiddels geweest. De informatie hieronder is dus hopelijk al bij iedereen bekend. Toch nog even een korte samenvatting van de belangrijkste punten:
 
Aan het eind van dit hockeyseizoen loopt het kledingcontract met onze huidige partners Club Colors en Jumbo Hockey af. De Retail & kledingcommissie heeft deze contractperiode geëvalueerd en ook gekeken naar andere (kleding- en retailopties) vanaf seizoen 2023 en verder. 
 
Als club hebben we een prachtige ligging in het groen. Ook staan we midden in de maatschappij en vinden we het belangrijk zoveel mogelijk duurzaam en groen te werk te gaan. Eigenlijk net als thuis. We streven naar zo min mogelijk afval en het afval dát we hebben, scheiden we. Daarnaast gebruiken we als club behoorlijk wat energie voor verlichting ...
 
Komend seizoen speelt Heren 1 in de Tulp Hoofdklasse. Dat betekent meer publiek, verplichtingen vanuit de hoofdklassesponsor en veel media-aandacht. Elke wedstrijd zal live te volgen zijn op tv via Viaplay. Dat vraagt om een strakke organisatie en coördinatie van een H1-wedstrijddag.
 
Snel mensen leren kennen én Voordaan helpen met de leukste evenementen? De Evenementencommissie zoekt versterking. De leukste en meest gevarieerde commissie is op zoek naar jou. Houd je van organiseren, plannen, een feestje en gezelligheid en wil je wat doen voor de club? Dan is de Evenementencommissie iets voor jou. 
 
Trouwe Voordaanfan Rob Brouwer interviewde Heren 1-coach Peter Jonker over een geweldig seizoen, de clubcultuur en de voorbereidingen op een seizoen Voordaan in de Hoofdklasse.
 
Een van onze sponsoren is Kasper Broer van Broer Bemiddeling. Sinds tien jaar zelfstandig ondernemer en gespecialiseerd in bemiddeling van financiële professionals, managers & directieleden op interim- en werving & selectiebasis. Hij begon voor zichzelf na jaar bij de top 3 internationale recruitmentbureaus te hebben gewerkt.
 
Op vrijdag 17 juni vond de jaarlijkse vrijwilligersbarbecue plaats. Op het zonovergoten terras van Voordaan werd een groot aantal vrijwilligers door de club bedankt voor hun inzet voor en achter de schermen. Een aantal van hen werd door het bestuur extra in het zonnetje gezet.
 
De Nationale Sportkampen en Voordaan hebben een nieuwe overeenkomst gesloten,  waarbij ook de komende 5 jaar sportkampen op Voordaan georganiseerd worden. Ook is Nationale Sportkampen  voor eenzelfde termijn sponsor geworden.   
 
Eind hockeyseizoen ’22-’23 loopt het kledingcontract af met onze huidige partners Club Colors en Jumbo Hockey. Afgelopen maanden heeft de Retail & Kleding Commissie (vanuit Sponsorcommissie) een gedegen evaluatie gedaan en zijn zij een oriëntatietraject gestart met de huidige en potentiële kledingleveranciers. De commissie verwacht begin van ...
 
Sinds kort spelen de Voordaan Trimhockeyers in een nieuw shirt - natuurlijk in de vertrouwde kleurstelling. Iedere maandagavond is er Trimhockey onder leiding van hoofdtrainer Joost Huijbregts. Een groep van zowel beginnende als zeer ervaren hockeyers start met oefeningen voor techniek, conditie en tactisch inzicht, daarna spelen we onderling par ...
 
Deze week beklimmen duizenden deelnemers de beroemde berg Alpe d'Huez om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.
 
In een vernieuwde samenstelling is de Dames Elftal Commissie (DEC) compleet en druk bezig met het plaatsen van spelers in teams voor volgend jaar. 
De verdeling is als volgt:
 
Er zijn wijzigingen in het vertrouwenspersoon-team. Marianne van Etten gaat na jaren lange trouwe dienst stoppen. Zij is de commissie Veilig Vertrouwd Voordaan destijds gestart. Doordat ze niet meer actief is op Voordaan, vindt ze het een goed moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe lichting.  Haar rol wordt overgenomen door Herm ...
 
Na zes jaar in het bestuur treedt Frits van Lingen (59), in het dagelijks leven management consultant, tijdens de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering  op 8 juni terug. We kijken met hem terug op een periode met vooral veel mooie hoogtepunten.
 
Sinds dit kalenderjaar is het Dagelijks Bestuur Jeugd weer op volle sterkte. Op de foto van linksaf: Lieke Montagne, Miriam Copier, Danny Post, Jan-Maarten van der Ree, Michiel van Geel. Op de foto ontbreekt Arno Gerritsen.
Het DBJ bestaat uit:
 
Sinds kort werkt een aantal Voordaners aan een plan om Voordaan op termijn volledig circulair te maken. Bestuurslid Frits van Lingen licht toe wat deze Commissie Duurzaamheid van plan is en hoe zij dat wil bereiken.
 
Voordaan heeft 75 sticks gedoneerd  aan de stichting Kenya Youth Hockey Development, die kansarme Keniaanse kinderen en jongeren laat schitteren op het hockeyveld. Hockey brengt de kinderen onbezorgd plezier en leert ze om in hun eigen kracht te staan. Zie ook www.kenyayouthhockey.com

 
 
Afgelopen weken is veel gezegd en geschreven over grensoverschrijdend gedrag, machtsmisbruik en #boos. Het gebeurt om ons heen en helaas is het dichterbij dan we denken. Deze gebeurtenis zet ons bij Voordaan op scherp: Hebben wij onze zaken op orde? Voldoen wij aan de standaarden om dit gedrag te voorkomen. En als het gebeurt, weet een lid bij wi ...
 
Ben je begeleider, trainer of coach van een jeugdteam? Dan heb je, als het goed is, onlangs een mail ontvangen en een link van de Dienst Justitie om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen.
 
In juni gaat Sanne Willigenburg zich op een bijzondere manier inzetten voor een prachtig goed doel. Samen met haar vader, diens vriendin en haar zoon, gaat ze fietsen in Tanzania om geld in te zamelen voor Amref Flying Doctors. De Africa Classic is een tocht van 400 kilometer die in zes dagen worden afgelegd.
 
Tanja Braun en Wendelien de Levita zaten beiden enkele jaren in het Dagelijks Bestuur Jeugd: de eerste deed communicatie, de de tweede was secretaris. Nu zijn ze op zoek naar opvolging. Ze interviewen elkaar over het werk dat ze deden in de hoop iemand enthousiast te maken om het stokje over te nemen
 
In de komende maanden vinden er allerlei activiteiten plaats in de zaal. Onderstaand een overzicht. Per activiteit zal tijdig worden gecommuniceerd hoe je kunt inschrijven, hou de nieuwsberichten dus in de gaten.


...
 
In de zaal zijn er geen aparte keeperstrainingen voor de jeugd, daarom op zondag 28 november een clinic om de kneepjes van het keepen in de zaal onder de knie te krijgen. 
Het programma is als volgt: 15.00 – 16.00 uur E8-teams en eerstejaars D-teams 16.00 – 17.00 uur tweedejaars D-teams en de ABC-teams
...
 
Voordaan steunt Kenya Youth Hockey Development. Een organisatie die kansarme Keniaanse kinderen en jongeren helpen te schitteren op het hockeyveld. Zij voorzien ze in alles wat ze nodig hebben om te hockeyen. Het brengt de kinderen onbezorgd plezier en leert ze om in hun eigen kracht te staan. Zo bouwen we samen aan een toekomst vol kansen.
 
Door de nieuwe coronamaatregelen hebben we de zaal kick-off voor de jeugd aangepast:
Wedstrijden worden gewoon gespeeld volgens eerdere schema:  8.40 – 9.45 uur                Wedstrijden F-teams 10.00 – 12.00 uur    &n ...
 
Na een lange periode waarin als gevolg van de coronamaatregelen geen jeugdscheidsrechters konden worden opgeleid, heeft de KNHB heeft een online cursus geplaatst in het KNHB-college. De eerste 11 jeugdleden hebben inmiddels een examen afgelegd en allemaal zijn ze geslaagd!!! MB2 was hofleverancier met maar liefst 5 deelneemsters. De arbitragecomm ...
 
Op zaterdag 3 juli vond op Voordaan de vrijwilligers-BBQ plaats, georganiseerd voor commissieleden om hen te bedanken voor hun inzet tijdens het afgelopen seizoen. Tijdens deze gezellige barbecue, stonden enkele vrijwilligers in het bijzonder in de spotlights.
 
Voor veel teams is dit het moment om na te denken over nieuwe gesponsorde kleding voor het team: van officiële wedstijdkleding tot teamtruien en jassen. Mooie en leuke initiatieven! Vanuit de sponsorcommissie vestigen we graag de aandacht op de regels die gelden voor sponsorkleding op Voordaan. 
 
Elk jaar tegen het eind van het seizoen wordt op Voordaan een enorme puzzel gelegd. Circa duizend jeugdleden, van Benjamins tot tweedejaars A, moeten worden ingedeeld in een team voor het volgende seizoen.
 
Wat is het lang geleden dat we met zijn allen op de club mochten zijn! Daarom starten we het seizoen na de zomer goed door alle teams uit te nodigen op de club om lekker bij te kletsen of kennis te maken onder het genot van een drankje met bijvoorbeeld een heerlijke borrelplank of een lekker taartje en een muziekje op de achtergrond.   Coa ...
 
Via de website, app, e-mail en nieuwsbrief proberen we je zo goed mogelijk te informeren over alles wat speelt op Voordaan. Maar leden in verschillende leeftijdscategorieën gebruiken allemaal verschillende manieren om te communiceren en informatie te vergaren.
 
'Het moet weer leuk zijn om lekker op Voordaan te blijven hangen'
Iedereen kijkt reikhalzend uit naar een terugkeer naar normaal, dat geldt zeker de Evenementencommissie. Want hockeyen kon afgelopen half jaar weer mondjesmaat, maar de gezelligheid en reuring in en rond het clubhuis moeten weer een impuls krijgen. Als het straks mogelij ...
 
Minder blessures bij de jeugd: dat is de gezamenlijke doelstelling van Voordaan en sportmedisch partner TRIAS (fysiotherapie). Om deze doelstelling te bereiken gaan TRIAS en Voordaan een unieke samenwerking aan. Door gebruik te maken van de expertise van TRIAS hopen wij onze jeugdleden motorisch beter op te leiden. Dit zal resulteren in minder ov ...
 
Heb je 'm al gezien? De eerste editie van de Voordaan Nieuwsbrief nieuwe stijl is dinsdag 16 februari verzonden naar alle leden. In deze nieuwsbrief (die vier keer per jaar verschijnt) houden we jullie graag op de hoogte van alles wat zich achter de schermen afspeelt op je club, is er aandacht voor leuke verhalen, foto's en video's, berichten van c ...
 
‘Ik vond het heel leuk om tegen mijn eigen clubgenoten te spelen. Niet hockeyen zou balen zijn,’ zegt Mans (JC3) . Supertof noemt hij de wedstrijden en de clinic. Tegen meisjes spelen was leuk, maar ook wel lastig: ‘Die spelen op een hele andere manier. Ze spelen vooral over. Wij geven gewoon een diepe pass en scoren.’  Lars (JD1) vond het ...
 
Drie maanden geleden nam Pike Fabriek het voorzitterschap over van Gijs Sleijffers. Hoe zijn die eerste maanden verlopen en wat doet het bestuur achter de schermen tijdens de pandemie? 
 
In het najaar is veel werk gestoken in het snoeien van de vele bomen en struiken op en rond de velden. Hierdoor kunnen we weer drie jaar jaar vooruit. Het opruimen van het bladafval in de herfst, zodat de velden zo schoon mogelijk blijven, is een dagelijkse bezigheid die Marco van der Padt telkens op zich neemt.
 
Naast de impact die corona op het sporten zelf heeft, treffen de maatregelen helaas ook de financiën van onze club. De bar is als sinds begin oktober gesloten, terwijl de vaste en personeelslasten wel doorlopen. Penningmeester Olivier Verburg licht de stand van zaken toe. 
 
Beste Voordaners,

Het zit er weer op, seizoen 2017-2018 is een feit. In deze nieuwsbrief besteden we uitgebreid aandacht aan onze kampioenen van dit seizoen. Daarnaast nog een aantal laatste mededelingen om het seizoen goed af te sluiten en om alvast weer vooruit te kijken naar september.
 
Beste Voordaners,

De nieuwsbriefredactie heeft zich even stil gehouden, maar draait inmiddels weer op volle toeren! En dat is maar goed ook, want er gebeurt genoeg op ons cluppie om alle leden over te informeren. Een heleboel maken we natuurlijk mee als we op of naast de velden staan, maar er gebeurt nog veel meer achter de s ...
 
Beste Voordaners,

Daar zijn we weer! Wat belooft het weer een mooi seizoen te worden… Er wordt volop gewerkt in en rondom de accommodatie van Voordaan. Zo hebben we sinds kort het Voordaan café, en wordt er binnenkort een tribune gemaakt tussen veld 1 en 2. Natuurlijk lees je hier alles over in deze nieuwsbrief en op de website, ...
 
Beste Voordaners,
Ondanks dat we inmiddels in de zomerstop zijn aanbeland, zijn er nog wat aankondigingen en informatie die we u niet willen onthouden. Zo hebben bijvoorbeeld heel wat teams een kampioenschap behaald (gefeliciteerd!), blikken we terug op het Lustrum-seizoen, en worden alle vrijwilligers van Voordaan hartelijk bedankt ...
 
Beste Voordaners,

Het seizoen is in volle gang. Het is een bijzonder seizoen, dit jaar vieren we de 80ste verjaardag van onze hockeyclub! Op donderdag 5 november was de officiële verjaardag, maar tijdens het hele seizoen vieren we deze verjaardag met allerlei leuke lustrumactiviteiten, voor ieder wat wils. Houd hiervoor ook de site goe ...
 
Beste Voordaners,

Alweer de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Het staartje van dit seizoen heeft een aantal mooie dingen met zich meegebracht: Heren 1 dat zich met een spectaculaire play-offreeks heeft terug gevochten in de hoofdklasse, onze vrijwilliger Kees Geervliet die de finale bereikte van de AD Clubheldenverkiezing en MC1 en ...
 
Beste Voordaners,
Inmiddels is de tweede seizoenshelft op het veld alweer in volle gang. En wat een aftrap was deze seizoenshelft, op de bijzonder ALV van 9 februari j.l. is besloten dat veld 2 zal worden vervangen door een waterveld. Ten minste, als we die €85.000 bij elkaar gespaard krijgen. Daar wordt al hard aan gewerkt, daaro ...
 
Beste Voordaners,

De herfstvakantie en de voorcompetitie van de jeugd zitten er alweer op. Een welverdiende vakantie voor hen, zodat ze dadelijk weer fit en vol goede moed aan de nieuwe competitie kunnen beginnen. Ook aan het weer merken we dat de herfst nu echt zijn intrede heeft gedaan. Dat betekent weer regenpakken aan voor de train ...
 
Jahaa, daar gaan we weer, seizoen 2014 – 2015 staat voor de deur! Voor de meeste teams is de competitie zelfs alweer begonnen. En de organisatie van activiteiten naast het hockey is ook alweer in volle gang. Zo is de sponsorcommissie bezig met het voorbereiden van het ‘Samen Voordaan Diner’ op 3 oktober.
 
Beste Voordaners,

Het hockeyseizoen 2013-’14 zit erop, met als spannend toetje de play-offs van Voordaan Heren 1. Onze mannen gaven, massaal gesteund door het Voordaanpubliek, alles wat ze hadden en misten promotie naar de hoofdklasse op een haar.  We sluiten het seizoen af met een bijzondere Algemene Leden Vergadering ...
 
Beste Voordaners,

Wat lijkt dat zaalhockeyseizoen alweer lang geleden… Niet in de laatste plaats door de heerlijke lentedagen van de afgelopen weken. Het komt niet vaak voor dat we bij de start van de tweede seizoenshelft geen last hebben van besneeuwde velden, bevroren tenen of afgelaste trainingen en wedstrijden. Laten we daar maar l ...
 
Beste Voordaners,
Het is natuurlijk cliché (maar het zijn niet voor niets clichés): wat vliegt de tijd! Voor je het weet sta je in weer en wind op het veld te verkleumen en wordt op zaterdag en zondag de verlichting aangezet voor de laatste wedstrijden.. Deze dagen roepen weer herinneringen op van de middagen en avonden ge ...
 
Beste Voordaners, Vanwege de regen werden veel wedstrijden vandaag afgelast, maar verder is het seizoen 2013-2014 is alweer in volle gang. Voor de jeugd zit de voorcompetitie er zelfs al op. En met succes, MC1, JD2 en JB2 zijn herfstkampioen! Na de herfstvakantie begint het echte werk voor de jeugdteams. Ook de senioren krijgen even rust, voor ...
 
Sponsors, bedankt!
Via deze digitale weg kijken wij terug op een mooi Voordaanjaar. Een Voordaanjaar waarbij het hoofdklassejaar van onze Heren 1 natuurlijk de grote kers op de appelmoes was. Maar op onze velden hebben veel meer Voordaanteams met plezier gehockeyd, wedstrijden gewonnen en verloren en ouders en andere toeschouwers mooie ...
 
Beste Voordaners, Het seizoen is weer voorbij! En net zoals elk seizoen is Voordaan weer een aantal kampioenen rijker. Dit zijn ze op een rijtje, in de zaal: H2, D2, MD12 (combi-team van MD1 en MD2), MD2 en op het veld: MB2, MC4, HL1. D4 werd geen kampioen, maar promoveert wel naar de res. eerste klasse. Gefeliciteerd allemaal! Komen jullie we ...
 
Beste Voordaners,
De lentekriebels zijn bij iedereen binnen gekomen zo lijkt het! Niet alleen het bestuur en de commissies zijn hard aan het werk, ook de leden hebben het goed te pakken. Zo is er afgelopen maand door veel leden meegedacht over het beleid van Voordaan. In deze nieuwsbrief vind je nog meer nieuwe plannen op Voordaan, ...
 
Beste Voordaners,
 
De tweede seizoenshelft is alweer in volle gang. Over het algemeen is dit het jaargetijde met dagen om lekker buiten te zijn, hockey kijken of zelf lekker een potje te ballen. Helaas houdt het tot nu toe nog niet over, maar hopelijk komt dit snel goed na de officiële start van de lente. Op Goede vrij ...
 
Beste Voordaners,
De eerste helft van het seizoen 2012-2013 zit er alweer op! Winterstop betekent dat het weer tijd wordt om de zaalhockeystick van zolder te halen. En de feestdagen staan natuurlijk weer voor de deur. In deze feestdagen-tijd wil de redactie ook graag nog wat extra aandacht vestigen op een heel mooi initiatief, de Kadish ...
 
Beste Voordaners, Deze nieuwsbrief staat opnieuw (de naam zegt het al..) boordevol nieuws. Een teken dat er van alles gebeurt op onze club! Zo zijn er weer nieuwe initiatieven voor de (jongste) jeugd en organiseert Dames 1 op 28 oktober een feest. Daarnaast is Voordaan altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, dat blijkt ook weer uit deze nie ...
 
Beste Voordaners, Het nieuwe seizoen is weer begonnen! Alle Voordaners hebben zich de afgelopen weken voorbereid om het aankomende seizoen tot een succes te maken. Ook de redactie heeft deze zomer niet stil gezeten. Het resultaat hiervan is een nieuw jasje voor de nieuwsbrief, met in dit eerste nummer o.a. een vooruitblik met Heren 1-aanvoerder ...
 
Beste Voordaners,

Seizoen 2011 – 2012 zit er bijna op. Nog één weekend hockeyplezier, en het wordt nog spannend voor sommige teams! Blijven ze in de klasse? Wordt het volgend jaar een niveautje lager, of toch hoger? Nog even speciale aandacht voor Heren L1, die al in de vorige nieuwsbrief toegevoegd hadden m ...
 

 Beste Voordaners,  
Ja hoor, de eerste kampioenen van dit seizoen zijn een feit. De allereersten van dit seizoen zijn de dames van MD3, zij wisten met overtuiging hun kampioenswedstrijd te winnen, met 8-4 wel te verstaan. Meiden, gefeliciteerd! Maar ook H1 van Voordaan zorgt voor groot nieuws, Voordaan H1 heeft ...
 

Beste Voordaners,
 
Yes, we zijn weer begonnen! De koude dagen laten we achter ons, de temperatuur wordt aangenamer en de dagen worden weer langer. We gaan weer lekker de wei in. Maar ook in de winterstop is er niet stil gezeten. Zo hebben Voordaners hun best gedaan in de zaal, heeft de sponsorcommissie een d ...
 
Beste Voordaners, Het is alweer winterstop en zoals onze voorzitter al schreef "de 1e helft zit er op”. Niet getreurd, het betekent ook het begin van het zaalhockeyseizoen. De jeugd is afgelopen week al gestart met de competitie, en ook de senioren zullen deze week officieel beginnen. Zaalhockey is een heel ander spel dan veldhockey, maar zeker ...
 

Beste Voordaners, We zitten in de wintertijd. Qua hockey betekent dat over het algemeen met tegenzin uit die warme kleedkamer komen om in te lopen, en dat de bladeren je om je oren waaien op de Voordaanse velden. Dit laatste wordt gelukkig goe ...
 
Nieuwsbrief 5 - Maart 2011
Beste Voordaners,

Hoewel een aantal teams de eerste (inhaal)wedstrijden er alweer op heeft zitten, gaat vanaf volgende week de competitie echt weer beginnen! Heren 1 is na winst op HBS en Were Di helemaal terug in de race voor de playoffs. Ook staat een belangrijke beslissing over het vern ...
 
Beste Voordaners,
 
Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur, en door alle teams wordt alweer flink getraind en gespeeld. Voor dames 1 wordt het dit seizoen wel een hele spannende start! Omdat een team uit de overgangsklasse zich heeft terug getrokken, mag D1 samen met nog 5 andere ploegen play o ...
 
Beste Voordaner,

Deze maand is de officiële aftrap van ons lustrumjaar! Tijdens de opening van het EuroVeterans Toernooi op vrijdag 21 mei zal onze voorzitter Thijs Linssen, uit handen van de lustrumcommissie, de lustrumvlag overhandigd krijgen. In deze nieuwsbrief kun je lezen wat er dit jaar allemaal s ...
 
Nieuwsbrief 5 – April 2010

Beste Voordaners,

Er staan voor de komende tijd weer veel activiteiten op het programma, dus tijd voor een kleine update. Er worden nog vrijwilligers gezocht voor het Euro Veteranstoernooi en ook voor het lustrumboek is inbreng van leden meer dan welkom. Zi ...
 
Nieuwsbrief 4 - Maart 2010


Beste Voordaners,


 
De winterstop zit er weer op! De velden hebben alle sneeuw en ijs doorstaan, dus er wordt weer volop gespeeld.Hoog tijd voor een nieuwsbrief met wat er de komende tijd staat te gebeuren op en rond Voordaan.Het belooft een bijzonder jaar te worden m ...
 
Nieuwsbrief 3 - December 2009
  Beste Voordaners,  
Ook dit jaar heeft de Sint weer Voordaan bezocht,
voor alle kindjes een mooi cadeau gekocht.
De eerste seizoenshelft zit er inmiddels op,
 
Nieuw shirt verkrijgbaar.
Met ingang van dit seizoen is het officiële shirt van Voordaan gewijzigd (zie de foto met de aanvoerders van Dames 1 en Heren 1). De korenblauwe broeken/rokken en de gele sokken zijn overigens ongewijzigd gebleven. Vanaf het begin van het seizoen zijn de nieuwe shirts (maar ook de broeken, rokken en sokken en ande ...
 
Nieuwsbrief 2 - November 2009 
Beste Voordaners,   alweer 8 weken op weg in het nieuwe seizoen. De nieuwsredactie heeft zich even op de achtergrond gehouden, maar zal zich weer actief gaan inzetten de rest van het seizoen. We zullen u op de hoogte houden van alle nieuwtjes, Voordaan-ervaringen en mededelingen. In de afgelopen we ...