Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
150514 H1-SCHC-72.jpg d1.jpg IMG_2420.jpg clubhuis Voordaan.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg 1111Rik.jpg
 

Lidmaatschap

Wat leuk dat je meer wilt weten over een lidmaatschap bij Voordaan.

Op deze pagina lees je alles over het aanmeldproces, aannamebeleid voor senioren, junioren (A, B, C), Jongste jeugd (D, 8E, 6E en Benjamins), wachtlijstbeheer en vind je contactgegevens van de commissies. Wil je meer weten over de geschiedenis van Voordaan en wie we zijn als club, kijk dan hier.

Zo meld je je aan
Ben je ervan overtuigd dat je op Voordaan een mooie, gezellige en sportieve tijd gaat beleven? Meld je dan aan via het digitale inschrijfformulier. Jouw gegevens nemen we op in ons Leden Informatie Systeem (LISA). 

Je krijgt vervolgens per e-mail een machtigingsformulier. Dit is voor het innen van de contributie. Stuur dit machtigingsformulier ingevuld retour en voeg een kopie van een geldig ID-bewijs toe waarop je naam en geboortedatum zichtbaar zijn. Doe dit bij voorkeur digitaal, maar het mag ook per post. Het adres staat op het formulier en ook onderaan dit bericht. Je aanmelding nemen we vervolgens in behandeling. 

Aanmelding in behandeling
Bij de senioren gaat de Heren Elftal Commissie (HEC) of Dames Elftal Commissie (DEC) aan de slag met de aanmelding. Bij de jeugd ligt de verantwoordelijkheid bij het Dagelijks Bestuur Jeugd (DBJ).  

Meer over ons aannamebeleid bij de Senioren, Jeugd en Benjamins lees je hieronder. Word je aanmelding goedgekeurd, dan ontvang je bericht van de verantwoordelijke commissie. Het kan zijn dat er geen plek is. Dan plaatsen we je op de wachtlijst. Wil je niet (meer) op de wachtlijst staan, stuur dan een e-mail naar de ledenadministratie. 


Aannamebeleid 

Jeugd

Jongens kunnen bij Voordaan tot op heden altijd lid worden. Voor hen geldt geen wachtlijst. Bij de meisjes willen jaarlijks meer meisjes lid worden dan we kunnen plaatsen. Daarom hanteren we voor meisjes een wachtlijstbeleid met een puntensysteem om de volgorde van toelating te bepalen. 

Het wachtlijstbeleid/puntensysteem*, dat op dit moment alleen voor meisjes geldt, werkt als volgt:

Je krijgt:

- 1 punt per familielid dat al spelend lid is van Voordaan (broertje, zusje en/of ouder).

- 1 punt per familielid dat actief is als vrijwilliger op Voordaan (broertje, zusje en/of ouder). Het gaat om een commissie- of grote vrijwilligerstaak.

- 1 punt als je in Groenekan woont. 

- 1 punt voor je hockeyervaring. Dit geldt alleen voor junioren (O18, O16, O14) en Jongste Jeugd (O12, O9, O8) die nu/dit seizoen bij een andere competitie spelende club speelt of nu/dit seizoen HockeyPlezier locatie Voordaan doet. 

Het bestuur behoudt zich het recht voor om vanwege moverende redenen van bovenstaande af te wijken. 

De wachtlijst geldt per leeftijdscategorie. Denk je in aanmerking te komen voor punten, geef dit dan per onderdeel aan op het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail naar de ledenadministratie: [email protected].  

Is er geen plek in een meisjesteam na je aanmelding, dan plaatsen we je op de wachtlijst. De ledenadministratie heeft eind augustus een volledig overzicht van in- en uitschrijvingen van huidige leden en de beschikbaarheid in de teams. Het komt voor dat er dan nog een enkele plek beschikbaar komt.

Junioren en Jongste Jeugd

Junioren (O18, O16, O14)  en Jongste Jeugd (O12, O10, O9, O8) informeren we aan het einde van het schooljaar - begin juli - over de status van de aanmelding. 

Benjamins - aanmelden

Wil jij Benjamin bij Voordaan worden? Je bent van harte welkom! Jongens kunnen altijd starten als Benjamin. Daarvoor geldt in principe geen maximum aantal. 

Voor de meisjes geldt een maximum aantal van 48 aanmeldingen. Zijn er bij de meisjes meer dan 48 aanmeldingen, dan worden de aanmeldingen aan de hand van een puntensysteem gesorteerd. Uitleg over het puntensysteem vind je bovenaan deze pagina. Bij gelijke punten loot de notaris. Eind juni hoor je van ons of je kunt starten als Benjamin! Let op: het is slim om je vóór 1 mei aan te melden. Anders kom je sowieso op de wachtlijst terecht.

Benieuwd wanneer je als Benjamin kunt starten? In het overzicht hieronder vind je per geboortedatum het seizoen waarin dat kan. Ook vind je de uiterste aanmelddatum die voor dit seizoen geldt.


HockeyPlezier - Jongste Jeugd

Ben je als meisje als Benjamin uitgeloot en sta je op de wachtlijst? Balen, maar gelukkig is het toch mogelijk om te hockeyen op Voordaan! Vanaf 6 jaar kunnen kinderen meedoen aan HockeyPlezier. Een mooi bijkomend voordeel is dat dit meteen 1 punt oplevert voor het puntensysteem. Klik hier voor meer informatie

Vervroegd instromen 

Ben je geboren tussen 1-10-2018 en 30-11-2018 en ga je na de zomer van 2024 naar groep 3? Dan kan je eventueel vervroegd instromen. Kinderen die later geboren zijn dan bovenstaande data kunnen niet vervroegd instromen. Voordaan raadt vervroegd instromen in het algemeen niet aan. Wil je vervroegd doorstromen, dan moet je rekening houden met het volgende:

- Het moet zeker zijn dat je na de zomervakantie in groep 3 start. 

- Met de ouders vindt een gesprek plaats om de gevolgen van ‘vroeg starten’ door te nemen. Deze jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld fysiek in het nadeel zijn, en op een later moment naar de juiste categorie overstappen is niet altijd (direct) mogelijk. Bij de meiden-lijnen betekent dit bijvoorbeeld dat je soms alleen naar een nieuwe lijn door kan stromen als iemand anders stopt. Daarom is het altijd maatwerk. 

- Ouders kiezen uiterlijk 1 mei met welk instroomjaar hun kind in principe de komende jaren meedoet.

- Je kunt je niet aanmelden en na loting (en uitloten) het jaar erop opnieuw meeloten met een ander instroomjaar.

- Indien je eind juni geplaatst bent en je toch niet naar groep 3 gaat, dan behoud je deze plek voor het jaar erop. Was je niet geplaatst, dan kom je op de reservelijst (wachtlijst) voor het jaar erop. Je loot dan niet mee, maar je wordt alleen geplaatst wanneer er meer plekken zijn dan aanmeldingen. Het is dus niet verstandig om te gokken op loting van een jaar te vroeg.


Senioren - Recreatieteams

De Dames Elftal Commissie (DEC) en de Heren Elftal Commissie (HEC) bekijken vanaf - 1 juni - hoeveel plaatsen beschikbaar komen in de recreatieteams (D3/H3 t/m Veteranen). We houden rekening met leeftijd, speelniveau en de datum van aanmelding. Ook speelt mee of je als nieuw lid bereid bent om je in te zetten voor de club zoals bijvoorbeeld training geven en/of commissiewerk. Komt er een geschikte plaatsing tot stand, dan nemen we contact met je op. Ben je zelf ook blij met je plaatsing, dan zet de ledenadministratie de aanmelding om in een volwaardig lidmaatschap. Je ontvangt een bevestiging per e-mail. Ons doel is - per 1 augustus - de definitieve teamindeling rond te hebben. 

Senioren - Topteams

Trainers en coaches van selectieteam (D1/D2 en H12/H2) bepalen het aannamebeleid zelf. Als een speler of speelster afvalt voor de selectie, geldt geen garantie van plaatsing in een lager team. Heb je vragen over tophockey, neem dan contact op met het bestuurslid Tophockey.

Trimhockey 

Elke maandagavond is er Trimhockey-avond op Voordaan. Trimhockey is heel populair en gezellig voor beginnende en gevorderde hockeyers die doordeweek lekker willen hockeyen zonder de wedstrijdverplichting in het weekend. Lees er hier meer over. Heb je vragen, neem dan contact op met afdeling Trimhockey.

Hockey7

Hockey7 (Sevens) is een snelgroeiende vorm van hockey en is ideaal voor hockeyers die competitie willen spelen op vrijdagavond. Je speelt 7 x 7 op een half veld, in een ongemengd team. Eens per 2 weken speel je 2 wedstrijden van 30 minuten tegen andere clubs in district Midden Nederland. Veel Hockey7-spelers bij Voordaan combineren dit met Trimhockey op maandagavond. Hockey7 is geschikt voor alle niveaus – van de minder tot de zeer ervaren hockeyers. Lees er hier meer over. Heb je vragen, neem dan contact op met DEC (Dames) of HEC (Heren).

Bevestiging van je lidmaatschap
Je bent pas lid van Voordaan als je per e-mail bevestigd krijgt dat je geplaatst bent in een team. De bevestigingsmail wordt verstuurd door de desbetreffende commissie. 

Opzeggen lidmaatschap
Wil je je lidmaatschap opzeggen, doe dit dan vóór 1 mei bij de ledenadministratie. Opzeggen via team, coach, aanvoerder, manager of trainer is niet voldoende. Er zijn twee manieren om ons van jouw opzegging op de hoogte te brengen:

-  Per mail naar [email protected] 

-  Per post naar M.M.H.C. Voordaan, t.a.v. ledenadministratie, Postbus 43, 3720 AA Bilthoven.

Je opzegging is pas definitief nadat je van Voordaan per e-mail een bevestiging van de opzegging hebt ontvangen. Heb je deze e-mail niet ontvangen, zoek dan nogmaals contact met de ledenadministratie.

Beëindigen na 1 mei
Het lidmaatschap beëindigen na 1 mei brengt kosten met zich mee. Je ontvangt per e-mail het verzoek om onderstaand bedrag te betalen. Dit is afhankelijk van de datum van opzegging.

8 en 31 mei          € 50
1 en 30 juni          € 100
1 juli en 30 sept   € 150

Vrijwilligerswerk
Voordaan is een vereniging die draait op vrijwilligers. Samen maken we de club, want jouw inzet en bijdrage is nodig om de ruim 2.000 leden te laten hockeyen en gezelligheid te bieden. We vragen je op het inschrijfformulier aan te geven welke vrijwilligerstaken je op je wilt nemen. Jouw naam en voorkeur worden opgeslagen in een database. Je kan worden benaderd voor een functie of activiteit. 

Contact
Hier zie je bij wie je terecht kunt met vragen over lidmaatschap en plaatsing: 

Senioren Dames en Veterinnen (DEC) [email protected]
Senioren Heren en Veteranen (HEC) [email protected]
Junioren A,B,C                [email protected]
Jongste Jeugd D,E,F                [email protected]
Benjamins                         [email protected]
Trimhockey                         [email protected]
Tophockey                        [email protected]
Vrijwilligerstaken                [email protected]