Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
1111Rik.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg IMG_2420.jpg d1.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg clubhuis Voordaan.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg
 

Informatie voor managers/ouders

Hoe organiseren we arbitrage bij wedstrijden?
De arbitragecommissie stelt scheidsrechters op voor de wedstrijden van de jeugd vanaf D-leeftijd. Wij streven ernaar elke zaterdag zoveel mogelijk scheidsrechters op te stellen, met als uitgangspunt dat A-jeugd de C-leeftijd fluit, en B-jeugd de D-leeftijd en dat je alleen wordt ingedeeld op dagen waarop je zelf ook thuis speelt. En je zult merken: hoe vaker je fluit, hoe leuker het wordt. 

De (eerste)lijns jeugdteams (A, B, C en D) worden waar mogelijk gefloten door ervaren CS+ scheidsrechters. Een aantal sterkteteams (eerstelijns teams) komt elk jaar mogelijk ook in aanmerking voor een bondsscheidsrechter. In dat geval deelt de KNHB scheidsrechters in. 
Ook de overige (tweede)lijns jeugdteams proberen wij te voorzien van ervaren scheidsrechters. We houden bij het indelen van scheidsrechters zoveel mogelijk rekening met het ervaringsniveau en de klasse. 
Wij proberen de scheidsrechters gedurende het seizoen gelijkmatig te verdelen over alle teams. Dit is een streven, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Is het niet mogelijk om een scheidsrechter in te delen, dan zullen wij een beroep moeten doen op het team om zelf twee scheidsrechters te regelen.

Communicatie over scheidsrechters en fluitbeurten
Uiterlijk woensdag voor de wedstrijd worden scheidsrechters in de Voordaan-app vermeld. Helaas lukt het ons niet altijd om voor alle teams een scheidsrechter te vinden. In dat geval wordt er een beroep gedaan op ouders van de betreffende teams. Met het steeds verder uitbreiden van de scheidsrechterspoule binnen Voordaan hopen wij steeds meer teams regelmatig van scheidsrechters te voorzien.
Wij nemen aan het begin van het seizoen en bij de start van de tweede seizoenshelft contact op met de managers van A- en B-teams en vragen om ons dan al van een indeling te voorzien zodat je al aan het begin van het seizoen weet op welke zaterdag je moet fluiten en je daarmee rekening kunt houden. 

Begeleiding bij het fluiten
De managers van C- en D-jeugd wordt aan het begin van het veldseizoen en bij de herstart van het veldseizoen gevraagd om voor elke wedstrijd een of twee ouders aan te wijzen die de jeugdscheidsrechters kunnen begeleiden. Dit betekent niet dat je zelf een kaart moet hebben, de rol van deze ouder is vooral de jeugdscheidsrechters te begeleiden als er met coaches of publiek problemen ontstaan. Uiteraard hopen wij dat dit niet gebeurt, maar de ervaring leert dat enige ondersteuning wel heel prettig is. Hoor je als ondersteunende ouder publiek of coaches zich niet respectvol uiten tegen de scheidsrechters, spreek hen er dan op aan. Laat het niet alleen aan de jeugdscheidsrechters over.
Er liggen achter de bar geplastificeerde evaluatieformulieren. Het verzoek aan de begeleiders is om dit formulier in te vullen en door te nemen met de scheidsrechters en na afloop bij de bar achter te laten.