Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg d1.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 1111Rik.jpg IMG_2420.jpg clubhuis Voordaan.jpg
 

Arbitrage jeugdleden

JEUGDLEDEN
Je scheidsrechterskaart halen
De 1e jaars B-jeugd wordt aan het begin van het hockeyseizon opgeroepen om hun scheidsrechters kaart te halen. In jaren dat alle B-spelers hun kaart hebben zullen wij aan het einde van het seizoen eventueel ook al 2e jaars C-speler oproepen voor een scheidsrechters cursus.  

Je wordt ingedeeld om te fluiten. Wat betekent dat?
Alle A en B spelers worden een aantal keren per jaar (gemiddeld 2-3 keer per jaar) ingedeeld om op zaterdag een wedstrijd te fluiten. Dit wordt aan de manager van je team gemeld, je ontvangt een mail (of je ouders als jouw mailadres niet bekend is) en je ziet het in de Voordaan app. Ben je verhinderd om te fluiten dan moet je zelf een vervanger regelen. Denk bijvoorbeeld aan het wisselen met een teamgenoot. 
Kom je niet opdagen dan is dat vooral heel vervelend voor het team dat op jou rekent. Het leidt tot irritatie en spelbederf. En zonder scheidsrechters geen wedstrijd. Wij gaan er dan ook vanuit dat je er gewoon bent of zelf een vervanger regelt. 

Ben je ingedeeld als scheidsrechter, denk dan aan de volgende dingen
Veldindeling vind je in de Voordaan app
Zorg voor kleding die in kleur afwijkt van de betreffende teams (in het clubhuis hangen ook gele jasjes die je kunt lenen)
Zorg dat je een goede fluit en een set met kaarten mee neemt
Meld je een kwartier voor de wedstrijd bij het betreffende veld. Daar wordt je als beginnende of ervaren fluiter opgevangen door de ouder van het spelende team.
Maak duidelijke afspraken met je collega scheidsrechter
Stel je vooraf aan de wedstrijd voor aan beide coaches en aanvoerders
Fluit met een actieve houding
Fluit hard en duidelijk zodat beide teams, coaches en je collega scheidsrechter je goed kunnen horen
* Houd jouw cirkel altijd aan je rechterhand
* Laat de aanval op je afkomen, zodat je zicht houdt op alle spelers
* Vorm ook gedurende een wedstrijd een team met je collega-scheidsrechter. Overleg en stem af waar nodig. Val je collega scheidsrechter niet af.
* Zorg voor een correcte afhandeling van het Digitale Wedstrijd formulier (uitslag, kaarten etc)
* Heb je vragen of zijn er dingen gebeurd die je wilt bespreken, neem dan na afloop contact op met de arbitragecommissie.

Digitaal wedstrijdformulier
Na afloop van de wedstrijd vul je de eindstand, je naam en scheidsrechterskaart nummer (je bondnummer) in op het digitale wedstrijd formulier. Met de wedstrijd code die je als scheidsrechter vooraf per mail ontvangt, onderteken je het formulier.