Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
IMG_2420.jpg d1.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg clubhuis Voordaan.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 1111Rik.jpg
 

Arbitrage The way we whistle

Onze overtuiging is dat een goede arbitrage een bijdrage levert aan het verhogen van spelniveau van onze club. Een eenduidige manier van fluiten geeft spelers vertrouwen en rust. We organiseren daarom verschillende activiteiten om 'the way we whistle' uit te dragen.

Opleidingsmogelijkheden

Clubscheidsrecher (CS):
Voor ouders, jeugd-,  seniorenspelers organiseren we opleidingsavonden en het eindexamen. In twee avonden theorie in combinatie met praktijkvoorbeelden bereiden we je voor op het examen. Maar nog belangrijker, bereiden we je voor op je eerste fluitbeurt! 
Geef je op door een mail te sturen naar [email protected]

Inloopavonden
Een aantal keren per jaar organiseren wij vrije inloopavonden voor (ervaren) scheidsrechters om spelsituaties door te nemen en gezamenlijk het gesprek aan te gaan over hoe we verantwoorde en goede keuzes maken in het veld. De arbitragecommissie zorgt voor filmbeelden en een locatie op Voordaan.
Data voor deze avonden worden via de Voordaan-agenda bekendgemaakt.

Opfrisavonden
Aan het begin van het veldseizoen (september) en het zaalseizoen (december) organiseert de arbitragecommissie een opfrisavond waarbij extra aandacht uitgaat naar eventuele regelwijzigingen. Data voor deze avonden worden via de Voordaan-agenda bekendgemaakt.

Clubscheidsrechter plus (CS+)
Wanneer je na het behalen van je CS-kaart verder wil, organiseren we, in samenwerking met de KNHB de CS+ opleiding. Hierin word je opgeleid tot een scheidsrechter die wedstrijden fluit op het hoogste clubniveau (zowel jeugd als senioren). CS+ scheidsrechters zijn te herkennen aan het groene/oranje shirt.
De opleiding bestaat uit drie theorieavonden en een intensieve begeleiding/coaching in de praktijk. De onderwerpen zijn:
- Samenwerken met collega’s
- Positionering tijdens de wedstrijd
- Omgang met spelers, coaches en publiek

Kortom: alles wat je nodig hebt om een wedstrijd van begin tot einde te begeleiden. 
Benieuwd of de CS+ opleiding iets voor jou is? Neem dan contact op met [email protected].