Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
150514 H1-SCHC-72.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 1111Rik.jpg d1.jpg clubhuis Voordaan.jpg IMG_2420.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Toppers in het zonnetje

Tijdens de jaarlijkse Vrijwilligersbarbecue op 8 juni en The End of the Season op 15 en 16 juni werden veel Voordaners in het zonnetje gezet die zich afgelopen seizoen weer voor en achter de schermen hebben ingezet voor de club.

Een aantal mensen werd speciaal geëerd voor hun verdiensten of bijzondere bijdrage. Daarnaast namen we afscheid van een aantal zeer gewaardeerde krachten, die hun functie neerleggen of de club gaan verlaten.


Nita Huismanschaal - Miriam Copier
Voordaan is afhankelijk van vrijwillige inzet van met name vaders en moeders van jeugdleden. Mirjam is er zo eentje en heeft intussen een lange staat van dienst binnen Voordaan. Mirjam is al sinds 2016 actief betrokken bij Voordaan en hierdoor een bekend gezicht voor eenieder die met Jeugd zaken wil doen. Ze is begonnen als Lijncoördinator M09 en vervolgens heeft ze dat volgehouden tot 2022 met de functie als lijnco van respectievelijk MO10, MO12 en MO14.

Vanaf begin 2022 bekleedt ze de functie van Jeugdsecretaris binnen het Dagelijks Bestuur Jeugd en ze fungeert hier tevens als geweten en vraagbaak voor nieuwkomers in dit jeugdbestuur. Daarnaast participeert ze binnen de Jongste Jeugdcommissie als coördinator van de Daantjes.

Tot slot vervulde ze afgelopen jaar de taak als Invalkracht bij vacatures binnen DBJ en vanaf komend jaar zal ze een nieuwe nevenfunctie gaan uitvoeren, te weten die van trainers-contractbeheerder Jeugd.

Deze lange staat van dienst is de reden dat we aan Mirjam de Nita Huismanschaal mogen uitreiken, een voorstel dat unaniem werd ondersteund door het voltallige bestuur.Miriam Copier met de Nita Huismanschaal


Vrijwilliger van het Jaar - Noortje van der Meer

Noortje werd toegesproken door de net afgetreden secretaris Dorrit Peters: 'Je bent vandaag 3 jaar en 16 dagen de social media manager van Voordaan. Door Olaf en je teamgenoten werd je aangemoedigd om hiervoor te gaan. Want je privéaccount had je altijd top voor elkaar.

Omgerekend vervul je al 1.111 dagen deze verantwoordelijke taak, maar ook een onzichtbare taak. Want niemand weet dat er maar één iemand aan de knoppen draait van de socals, terwijl het lijkt of er een heel team achter zit.

En bijna iemand weet ook dat er geen dag voorbij gaat dat je niet op je telefoon kijkt. Dat betekent al 1.111 dagen non-stop op je telefoon. Elk bericht op onze socials is door jouw handen gegaan. En dat zijn er heel wat. Maar liefst 400 stuks (gemiddeld 3 berichten per week).

Het aantal volgers rijst de pan uit. We komen van een paar honderd en zitten nu op 2.463 en we blijven stijgen.

De promotie van Heren 1 naar de Hoofdklasse bracht extra werk met zich mee. We hadden in een keer clubwatchers nodig. Een heel geregel en gedoe, maar we hadden het voor elkaar. Super gaaf om met Eyecons die toffe video’s te maken. 

We hebben met jou een topper in huis. We zijn je eeuwig dankbaar voor je betrokkenheid en inzet. Ik weet dat je wilt gaan stoppen, en dat begrijp ik ook. Normaal is dit een aanmoedingingsprijs in de hoop dat iemand langer doorgaat. In jouw geval is het een dikke dankjewel-prijs. Je hebt iets onwijs moois op de kaart gezet waarop verder gebouwd kan worden. Dankjewel!' 


Noortje van der Meer beheert de social media van Voordaan


Vrijwilliger van het jaar - Matthijs van Neck
Matthijs is zeven jaar actief geweest voor de Arbitragecommissie. Hij heeft de opleiding van B-jeugd tot scheidsrechter opgezet, met een geweldig resultaat: er zijn nog maar enkele O16-spelers die nu geen kaart hebben. Daarnaast is Matthijs een vaste kracht voor de arbitragecommissie geweest gedurende een lange periode. We vinden het jammer dat hij nu stopt, waarbij hij aangeeft echt wel weer wat te gaan doen voor Voordaan, maar nu even rust wil. 


Coen Visser-trofee - Hugo Louwerier 

Hugo is keeper van JO16-2. Binnen het team is hij als keeper een gewaardeerde teamplayer die altijd op zoek is naar de betere versie van zichzelf. Op nagenoeg elk trainingsmoment was hij hiermee voor de volle 100 procent bezig.

Daarnaast is Hugo vrij vaak te vinden op Voordaan omdat hij zich ook inzet als jeugdtrainer. Ook hier zijn de commentaren altijd positief en wordt hij meer dan gewaardeerd. Naast training geven traint Hugo ook regelmatig met andere teams mee wat waardevol is voor zowel hem maar ook voor de teams die met hem kunnen trainen. Komend jaar is Hugo keeper in een JO18-team.

Alles bij elkaar meer dan genoeg reden om aan hem, als tweede in de geschiedenis van Voordaan, de Coen Visser Bokaal uit te rijken.


Hugo Louwerier met de gouden helm

Most Valuable Manager -  Marloes van ’t Kruijs 
Je bent een super positieve teammanager met veel enthousiasme, toewijding en energie, ook tijdens de wedstrijden. Waar je je ook van je bloedfanatieke kant liet zien ;-). Stond altijd voor de meiden klaar (zelfs als ‘snoepjesfee’) en regelde van leuke dingen tot alle schema’s. Samen met Joris heb je van MO18-2 een echt winning team gesmeed!


Marloes van 't Kruijs

 

Most Valuable Coach - Onno Brasser (H2 en JO18-1)
In 2019 maakte Onno voor het eerst echt kennis met Voordaan toen zijn zoon Matteo lid werd. Matteo doorliep die jeugdjaren JB2, JB1, en twee jaar JA1 waarna hij doorstroomde naar Heren 2.

 

Heren 2, een team met goede hockeyers en formeel dienende als opleidingsteam voor Heren 1 en als tussenhaven voor doorstromend jeugdtalent met H1 potentie voor de langere termijn. Alleen de randvoorwaarden hiervoor waren nog onvoldoende aanwezig bij Heren 2. Op voordracht van Erik Versnel en Danny Post werd Onno benaderd om trainer-coach te worden van Heren 2. Zij kenden Onno zijn cv met jarenlange trainer-coach ervaring bij onder andere hockeyclub Zwaluwen.

Onno wist binnen 1 seizoen een professionaliseringsslag te maken bij Heren 2. Vanaf het begin lag de focus bij Onno op doorstroming van jeugd naar tophockey senioren en doorstroming van Heren 2 naar Heren 1. Mede daardoor benaderde de jeugdleiding hem einde vorig seizoen om óók trainer-coach te worden van JO18-1. Dat Onno deze extra uitdaging oppakte naast een fulltime baan en zijn coaching bij Heren 2 mag gerust bewonderensswaardig genoemd worden.

Bij JO18-1 trof Onno een groep jongens met veel zij-instroom en grote niveau verschillen. Op zijn eigen wijze, maar in lijn met de visie van onze jeugdopleiding is hij met dit team aan de slag gegaan. Spelers zelf hun verantwoordelijkheid laten nemen is een gedeelde visie van Voordaan en Onno. En niet zonder succes, want met JO18-1 heeft hij keurig mee gedraaid in de Landelijke competitie.

Maar de belangrijkste reden waarom Onno deze prijs verdient is vanwege zijn inzet voor de doorstroming van (jeugd)talent van topjeugd naar tophockey. Hoewel Voordaan al enige tijd het belang van doorstroomkansen van eigen jeugd op de agenda heeft staan, zijn hier nog genoeg stappen in te zetten. Onno heeft dit onderwerp nog nadrukkelijker op de agenda gezet en het niet bij woorden gehouden. Het heeft er in geresulteerd dat veel van de JO18-1 spelers die naar de senioren doorstromen graag op Voordaan blijven hockeyen. Ook de populariteit om in Heren 2 te spelen is binnen Voordaan nimmer zo hoog geweest. Het maakt maar weer eens duidelijk dat we hierin nog genoeg stappen te zetten hebben en we hierin niet zonder toppers als Onno kunnen!

 


 


Afscheid

Michiel Veldhuizen
In het seizoen van 2018–2019 begon Michiel, toen nog aan de zijde van Jacqueline Knottenbelt (TC meisjes JJ), als technisch coördinator van de Jongste Jeugd jongens. Met zijn uitgebreide kennis van het hockey en de pedagogische aspecten van opleiden heeft Michiel ontzettend veel toegevoegd aan de Jongste Jeugd-opleiding van Voordaan. Het niveau van onze jongste jeugd heeft dankzij hem een gigantische kwalitatieve impuls gekregen.

Niet alleen spelers, maar ook trainers ontwikkelden zich onder Michiels leiding. De gehele professionaliseringsslag die de Jongste Jeugd-opleiding de afgelopen 6 seizoenen heeft doorgemaakt is dus voor een groot deel te danken aan Michiels inzet. Ondanks dat hij een broertje dood heeft aan vergaderen, overlegfora en administratieve rompslomp heeft hij heel veel ouders, trainers en spelers weten te bereiken ook buiten het trainingsveld.

Jammer dat we Michiel volgend seizoen niet meer op onze velden terugzien! Maar we zijn we ook heel blij voor Michiel. Hij gaat bij Ede een ontzettend mooie nieuwe uitdaging aan en stiekem zijn we jaloers op Ede omdat hij zich daar ook nadrukkelijk gaat bezig houden met de Jeugdopleiding. Michiel succes!!!!


Michiel Veldhuizen (links) en Bart van Gaalen

Hans Ruiter

Met Hans neemt een trouw gezicht van de 'breedtejeugd' afscheid, na maar liefst 7 seizoenen bij Voordaan! In het seizoen 2017-2018 begon Hans als trainer van JC4, MA2 en JA3. Vanaf 2018-2019 heeft Hans de functie van technisch coördinator junioren vervuld, waar hij vanaf 2020-2021 ook de functie van technisch coördinator senioren bij kreeg. Hiermee werd Hans niet alleen het gezicht van de breedtejeugd, maar werd hij ook een belangrijke verbinder tussen de jeugd en de senioren op Voordaan.

Hans wordt door heel veel mensen op handen gedragen. Hij is dan ook een zeer geliefd persoon op onze vereniging. Hans staat altijd klaar voor zijn trainers en coaches, en heeft de afgelopen seizoenen vele professionaliseringsstappen gezet voor de vriend- en sterkteteams op Voordaan.

Hans heeft een mooie nieuwe uitdaging aangeboden gekregen bij een HGC wat hij kan combineren met zijn liefde voor UNO. Uiteraard vinden we het jammer dat we Hans vanaf komend seizoen moeten missen, maar gunnen hem ook van harte om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Hans, succes!!!


Hans Ruiter (links) en voorzitter Robert Engel

Evelien Eijsink

Door Eveliens aderen stroomt het geel-blauwe bloed van een echte Voordaner. En dat kan ook niet anders als je met dit seizoen erbij op de kop af 10 jaar jeugd trainer-coach bent op Voordaan! Een mijlpaal waar maar weinig mensen zich aan kunnen meten.

In 2014-105 coachtte Evelien Meisjes C1 en trainde ze Meisjes C2. Dit was de start van een lange coachcarrière van Evelien op Voordaan. In 2018-2019 deed ze daar nog even een schepje bovenop door maar liefst twee teams te gaan coachen, namelijk Meisjes D1 en Meisjes A1.

In 2022-2023 waren we Evelien bijna kwijtgeraakt toen ze helaas in maart 2023 zich terug moest trekken bij JA1 als assistent trainer-coach. Gelukkig was dit voor slechts 3 maandjes en startte ze in juni voor het seizoen 2023-2024 als assistent trainer-coach bij MO18-1.

Naast haar 10 jaar trainer-coachschap op Voordaan heeft Evelien zich ook meerdere seizoenen zich ingezet voor de juniorenteams van Voordaan als technisch coördinator meisjes binnen TSV.

En na al die jaren trainen, coachen, assisteren en coördineren komt dan nu een einde aan de innige samenwerking tussen Evelien en Voordaan. Evelien heeft ervoor gekozen om zich wat meer te gaan focussen op werk, privé en haar eigen hockey. Ze heeft de ambitie uitgesproken ooit het coachbord weer ter hand te nemen. Voordaan hoopt dat ze dat dan weer oppakt bij haar vertrouwde Voordaan. Dank voor al die jaren inzet Evelien!


Evelien Eijsink en Robert Engel