Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
150514 H1-SCHC-72.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg d1.jpg clubhuis Voordaan.jpg IMG_2420.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 1111Rik.jpg
 
Nieuwsafbeelding

We hebben een nieuwe voorzitter!

"We zouden een gouden jaar in gaan, financieel was de club op orde, maar nu zit iedereen binnen.”

 

Aan de keukentafel zitten Gijs Sleijffers en Pike Fabriek. Tijdens een digitale Algemene Leden Vergadering heeft Pike het voorzitterschap overgenomen van Gijs.

 

"Het is natuurlijk de meest ongezellige tijd om iets over te nemen. Gijs laat een lege tent achter en ik pak een lege tent op,” zegt Pike. "Het is gewoon klote.”

 

Maar toch een mooi moment om terug te kijken en vooruit. Wat voor een club was Voordaan toen Gijs begon? En wat laat hij nu achter?

 

Gijs: "Voordaan had last van het Calimero-gevoel: wij zijn klein en de anderen groot. Een gezellige familieclub gerund door een paar families. Maar dat was allang niet meer zo. Toen ik begon hadden we meer dan 1850 leden en een begroting van bijna een miljoen. Voordaan moest op een andere manier bestuurd worden. We moesten ons als een grote club gaan gedragen. Ik denk dat dat gelukt is, we hebben veel bereikt. Met een jeugdbeleidsplan onder leiding van Danny Post (Technische Staf Voordaan), de horeca is geprofessionaliseerd, we hebben een blaashal. "

"Ik heb me ingezet om financieel de boel op orde te brengen en een goede structuur neer te zetten, daarom is Pike in alles een goede opvolger. Hij is veel meer een verbinder, een echte voorzitter.”

 

Clubblaadjesgevoel

Pike: "Ik hoef geen puin te ruimen want er staat een strakke organisatie, daar hoef ik niet veel aan toe te voegen. Wat ik graag voor elkaar wil krijgen, is dat iedereen zich nog meer verbonden gaat voelen met Voordaan. De vereniging is niet van het bestuur, maar van de leden. De vereniging, dat ben je met z’n allen. Dat wil ik proberen waar te maken. Vroeger had je een clubblaadje waarin teams stukjes schreven. Zoiets wil ik weer. En dat bijvoorbeeld spelers uit de topjeugd en senioren het leuk en logisch vinden om jeugdteams te trainen. ”

 

"En ik wil graag dat Voordaan zich gaat committeren aan een goed doel. Bijvoorbeeld het Máxima Medisch Centrum. Dat kan bijdragen aan een sterkere identiteit van de club. Als dat lukt is mijn missie geslaagd. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen gewoon kan hockeyen!”

 

Samen Voordaan!