Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
IMG_2420.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg d1.jpg clubhuis Voordaan.jpg 1111Rik.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg
 

Uitleg nieuwe spelregels 19-20


Voor het veldseizoen 2019/20 zijn enkele wijzigingen in de spelregels aangebracht. Als speler, coach en natuurlijk als scheidsrechter is het belangrijk dat je hier goed van op de hoogte bent! De belangrijkste wijzigingen kort op een rijtje:

Vier kwarten in plaats van twee helften:
  • Voor zowel de junioren als de senioren gaan we vanaf komend seizoen 4 keer 17,5 minuten spelen.
  • MAXIMAAL 2 minuten pauze tussen kwart 1 en 2 / 3 en 4
  • MAXIMAAL 5 minuten pauze tussen kwart 2 en 3 (tenzij sproeien langer duurt)

Voordaan adviseert de teams om bij de 2 minuten pauze kort in een kring op het veld bij elkaar te komen, en alleen bij de grote pauze (5 minuten) de dugout of een goal op te zoeken op even te zitten. 

Vliegende keeper:

De speler met "keepersrechten” komt te vervallen. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen. Ook niet tijdens een strafcorner.

Uitspeelcorner:

De strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.

Spelen met beschermende kleding na strafcorner:

Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag /uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op.

Vrije slag voor aanvallende partij binnen 5 m van de cirkel:

Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.

Vrije slag voor de verdedigende partij in de cirkel:

Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen. Afgelopen jaren mocht dit enkel op de loodlijn ter hoogte van de overtreding tussen achterlijn en kop cirkel.

Aanvallende fout bij strafcorner:

Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.Aanvallers die achter de middenlijn zijn gestuurd mogen niet terugkeren voor opnieuw genomen strafcorners, maar wel voor een nieuw gegeven strafcorner.