Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
1111Rik.jpg IMG_2420.jpg clubhuis Voordaan.jpg d1.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Wie fluit wat en waarom?

Wie fluit wat en waarom gaat het zoals het gaat?

Het is elke week weer een uitdaging. Scheidsrechters vinden voor alle wedstrijden. Het lukt dan ook niet altijd even goed. Omdat we veel vragen en reacties krijgen leggen we graag uit waar we tegen aan lopen.

Op dit moment zijn er te weinig scheidsrechters die regelmatig een wedstrijd willen fluiten.

Veel jeugdleden halen hun scheidsrechterskaart en daar zijn we heel blij mee. Maar die jeugdleden hebben bij de eerste wedstrijden die ze fluiten een begeleider nodig. Ook begeleiders zijn er nu te weinig.

Daarom onze oproep: kan je fluiten? Kom er bij! Wil je jeugd met een kaart begeleiden bij hun eerste wedstrijden? Meld je aan, zo kunnen we samen een heel nieuwe groep scheidsrechters klaarstomen. We kunnen alle inzet gebruiken. [email protected]

Nieuw dit jaar is de groep Yuppen, young umpire professionals. Dat zijn 10 enthousiaste scheidsrechters die vrijwillig veel wedstrijden op zaterdagen fluiten. We willen deze groep in de tweede helft van het seizoen graag uitbreiden. Heb je interesse? Laat het ons weten.

Hoe delen we in?

Lijnteamsworden in principe gefloten door ervaren scheidsrechters (scheidsrechters met een extra opleiding of yuppen). Dat lukt door het tekort helaas lang niet altijd.

E en F teams worden door ouders gefloten.

C en D teams worden zoveel mogelijk gefloten door de AB jeugd met kaart. We proberen de indeling zo te maken dat AB-scheidsrechters zo’n twee wedstrijden per jaar fluiten.

En door de krapte op dit moment worden helaas nu ook nog veelwedstrijden van de A en B jeugd door ouders gefloten.

We proberen bij de indeling van jeugdscheidsrechters zoveel mogelijk rekening te houden met de speeltijden van de eigen wedstrijd. Ze fluiten alleen als ze zelf ook thuis spelen. Met voldoende tijd tussen de wedstrijden.

Het is elke week weer een hele puzzel. We hopen de komende maanden op meer vrijwilligers die willen fluiten en begeleiden. Als we het met zo veel mogelijk mensen doen kunnen we de problemen oplossen.

De arbitragecommissie,

Bauke, Matthijs, Tjerk en Marieke