Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
150514 H1-SCHC-72.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 1111Rik.jpg clubhuis Voordaan.jpg d1.jpg IMG_2420.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg
 
Nieuwsafbeelding

VOG voor coaches jeugdteams

Zoals jullie weten vinden wij het als bestuur van Voordaan belangrijk dat onze leden, en zeker de jeugdleden, in een veilig en vertrouwde omgeving kunnen hockeyen. Iets wat voor velen van ons vanzelfsprekend is. Maar dat het ook anders gaat helaas, daarover is in de media de laatste tijd weer veel aandacht geweest.

Vanaf 2014 is er binnen Voordaan aandacht voor het stimuleren van het veilig sportklimaat. Dit is ook beschreven in ons beleid Veilig Vertrouwd Voordaan. Dit beleid is mede tot stand gekomen door de inspanning van onze commissie Veilig Vertrouwd Voordaan. Vanuit hun professionele deskundigheid is het beleid ontwikkeld. Ook is er contact met de KNHB over dit onderwerp. Op de website van de bond is te lezen hoe de bond met het versterken van de veilig en vertrouwde omgeving binnen de hockeyclubs omgaat en wat hun adviezen zijn. Deze adviezen nemen wij ter harte en we gebruiken deze bij de uitvoering van ons beleid.

Op verschillende wijzen geven wij invulling aan dit beleid, zoals:
- we hebben 2 vertrouwenspersonen aangesteld ([email protected]),
- we hebben een gedragscode opgesteld [link naar gedragscode],
- we hebben het gedachtegoed verwerkt in o.a. het jeugdbeleid en in de 'Way we guide'
- bij mensen die nieuw in dienst komen bij Voordaan, doen we een referentiecheck
- we voeren gefaseerd het aanvragen van Verklaringen Omtrent Gedrag in.

Wat dat laatste betreft: voor medewerkers die in dienst zijn van Voordaan en voor bestuursleden vragen wij nu al standaard een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Een volgende stap die we zetten, is dat wij alle coaches van onze jeugdteams vragen om een VOG aan te vragen. Vandaar dat alle coaches van de jeugdteams afgelopen week het verzoek hebben gekregen om hier aan mee te werken.

Voor verschillende functies bestaan verschillende profielen om een VOG op aan te vragen. Voor het vrijwilligerswerk op Voordaan wordt de VOG aangevraagd op 2 specifieke punten; informatievoorziening en omgang met minderjarigen/ gehandicapten.

Met bovenstaande maatregelen kunnen we niet garanderen dat er geen vervelende situaties ontstaan op onze club. Echter we willen er alles aan doen om de kans hierop zo klein mogelijk te maken. 

Zijn er nog vragen, aanvullende ideeën, laat dit dan vooral weten en richt je opmerkingen aan [email protected] of aan [email protected]
 
SAMEN VEILIG VERTROUWD VOORDAAN