Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
150514 H1-SCHC-72.jpg clubhuis Voordaan.jpg IMG_2420.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg d1.jpg 1111Rik.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Belangrijke info zaalhockey

Belangrijke informatie zaal

 

Het zaalseizoen komt eraan. De zaal vinden we belangrijk bij Voordaan omdat het spelers in een korte periode hun technische en tactische vaardigheden ontwikkelen. Bovendien omdat het een hartstikke leuk spel is! Hierbij een korte update voordat we starten:

 

1.Save the dates:

  • 15/11:          uitgifte materiaal en zaal info (coaches en teammanagers)
          - 19.15 - 20.00 uur: uitgifte keepersmaterialen (riempjes etc, -CONTANT GELD MEE!)
          - 20.00 - 21.15 uur: informatiebijeenkomst (DWF/arbitrage/zaalleiding/training/regels E6)
  • 20/11:          Way We Play Zaal – topjeugd – lijnteams trainers/coaches)
  • 27/11:          Way we Play Zaal en Hockeypraktijk (trainers/coaches
  • 09/12:          Start competitie
  • 18/02/18:    Laatste wedstrijdweekend

 

2. Zaalinformatie op website Voordaan / KNHB

De poule indeling voor de jeugd is inmiddels bekend:

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/districtscompetities-midden-nederland

Deze en andere handige zaalinfo vind je ook op de website bij Club à Documenten à Zaalhockey. Trainingsvormen vind je in HockeyPraktijk.  Voor deze informatie moet je wel even inloggen. Indien je geen inloggegevens hebt, mail dan naar [email protected]

 

Ook op de site van de KNHB is veel informatie te vinden. Specifieke informatie van de afdeling Midden Nederland kun je vinden op onderstaande website:

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/districtscompetities-midden-nederland

Scroll naar beneden naar Zaalhockey. Klik op de diverse oranje gekleurde items. Achter de OneDrive-locatie staat actuele zaalhockeyinformatie van Midden Nederland.

 

 

3.Trainingschema en trainers

Dit is altijd een spannende uitdaging. Want van de E6 tot en met de A gaan we de zaal in! We zijn erg afhankelijk van beschikbare locaties en voorkeuren/mogelijkheden van trainers. De inventarisatie loopt, maar eerder dan half november kunnen we nog niet publiceren.

 

We verzoeken om direct te reageren op verzoeken van de zaalhockeycommissie (beschikbaarheid tijden) en Technische Staf Voordaan (oproepen voor trainers) bij deze inventarisatie. Ook graag begrip dat we niet alle wensen passend krijgen.

 

In principe geeft de veldtrainer ook training in de zaal. Indien niet, en nog niet doorgegeven, dan graag een berichtje naar desbetreffende coördinatoren:

 

We werken aan aparte keeperstraining. Nadere informatie volgt. Voor vragen even mailen naar [email protected].


We hebben nog zaaltrainers nodig, m.n. voor de jongste jeugd: meld je aan via  [email protected] 😊

Gerrit Rietveld College in Utrecht op de maandagen tm vrijdagen tussen 17.00 – 19.00 uur. Het zijn kleine teams van ongeveer 10 spelers.

 

 

4.Extra trainingstijden en niet gebruiken van tijden

Op 20 november kunnen teams starten. Elk team traint in principe 1x per week. Teams die later willen starten omdat ze bijvoorbeeld nog de prioriteit bij veldhockey leggen – en dus nog geen gebruik maken van hun zaaltijd - verzoeken we per ommegaande dit kenbaar te maken aan de zaalhockeycommissie. Zij kunnen deze tijden dan beschikbaar stellen aan andere teams of annuleren (scheelt kosten!). Vooralsnog hebben we geen extra tijden. Dit kan gedurende de zaalperiode veranderen. Verzoeken graag indienen bij [email protected]

 

 

5. Combinatie teams: training, inschrijving en belasting van spelers!

Sommige spelers draaien mee in combinatieteams en sommige in meerdere teams.  Hou rekening met de volgende zaken:

  • Iedereen traint met zijn eigen veldteam. Dat kan druk zijn, maar het TSV legt bij de WWP bijeenkomsten uit hoe je toch een hoge trainingsintensiteit kunt krijgen met een grote groep.
  • Voorkomen van overbelasting bij spelers – een gelijke verdeling van het aantal wedstijden over het aantal spelers is het uitgangspunt.

Zowel het indelen als het rouleren van spelers over teams gaat in samenspraak met TSV.

 

Informatie over het invallen van spelers en keepers bij andere teams of Combi-teams tref je aan op de site van Voordaan, ‘Speelgerechtigheid Zaalhockey’ of op de site van de KNHB.

 

 

6.Taken ouders: Zaalleiding, toezien naleving huisregels zaalbeheer en arbitrage.

Aan ouders vragen we de volgende taken:

  • Zowel bij de training als bij onze thuiswedstrijden laten we de zaal netjes achter. Daarvoor hebben we huisregels en vragen we voor trainingen bij het Rietveld (Jongste Jeugd) een zaalwacht per training (regelement zie documenten op de website).
  • Bij de thuiswedstrijden heeft je team zaalleiding. Deze houdt de tijd bij, de stand en zorgt dat het Digitale Wedstrijdformulier is ingevuld door scheidsrechters en coaches.
  • Fluitbeurten te vervullen

We vragen teammanagers tijdig een schema te maken voor deze taken, zo gauw als het speelschema bekend is! Mocht het team over te weinig ouders beschikken om te fluiten, neem dan direct contact op met de zaalhockeycommissie.

 

 

7. Selecties topjeugd

Onze lijnteams trainen met hun veldteam in de zaal. De trainer/coach in samenspraak met TSV (technisch coördinator jongens, technisch coördinator meisjes en technisch coördinator talentontwikkeling), bepaalt na de eerste twee trainingen (begin december) de indeling voor het 1e, 2een 1-2 team.

 

 

 

SAMEN VOORDAAN!

 

 

 

 

 

Info op site van Voordaan > inloggen: Club à Documenten à Zaalhockey.

Instructies:

Instructies zaal-wedstrijdleiding

Instructie aanvoerders – coaches zaal

Instructie digitale wedstrijdformulier zaal (DWF)

Reglementen:

Belangrijkste wijzigingen BR 2017 tov 2016

Bondsreglement 2017

Spelreglement zaalhockey

Verschillen spelregels veld en zaalhockey

Speelgerechtigheid:

Speelgerechtigheid junioren zaalhockey

Speelgerechtigheid senioren zaalhockey

Tabel klassegrenzen J & S

Divers

Huisregels diverse trainingslocaties

Pouleschema