Jeugd
Senioren

Nieuwsafbeelding

H1 tweede van Nederland

Voordaan Heren 1 heeft de finale om het landskampioenschap in de zaal verloren van Rotterdam. In een bomvol Topsportcentrum Rotterdam, waar veel Voordaners aanwezig waren om de mannen aan te moedigen, won Rotterdam met 1-7.

Net als in de halve finale tegen HDM speelde Voordaan in deze live uitgezonden finale brutaal en aanvallend, en had het de eerste grote kans, maar was het de tegenstander die op voorsprong kwam. Voordaan leek gelijk te komen, maar het doelpunt van Jesse Jansen werd afgekeurd wegens hoog spel. Zes minuten voor de pauze scoorde Mike Huisman uit een strafcorner alsnog de 1-1.

Eenzelfde scenario als gisteren leek mogelijk, maar Voordaan speelde behalve attractief ook slordig en Rotterdam was ongekend efficiënt in de afwerking. Bovendien haalde het een veel hoger rendement uit de strafcorners. Bij rust was het 1-3 voor de Rotterdammers.

Voordaan probeerde na rust weer fel uit de startblokken te komen, maar Rotterdam gaf een paar minuten gas en liep uit naar 1-5. Die voorsprong had het mede te danken aan fenomenaal keeperswerk van Mahinder Terlouw, die een stuk of tien goeie doelpogingen van Voordaan wist te keren.

Kansen waren er volop voor Voordaan (Foto: Michiel van IJzendoorn)

De mannen van Voordaan bleven aandringen, haalden corners en creëerden doelkansen, maar een paar verdiende doelpunten meer zaten er niet in. Het gaf Rotterdam de kans nog twee keer uit de counter te scoren, waardoor het eindresultaat een verdiende maar ook wat geflatteerde 1-7 was.

Felicitaties aan landskampioen Rotterdam en een enorm applaus voor onze jongens die heel hockeyend Nederland hebben verbaasd met hun geweldige, historische prestaties in de zaal. Tweede van Nederland, dat zullen we niet gauw vergeten.

Na afloop van de play-offs werd bekend dat Hidde Plantenga is verkozen tot beste zaalhockeyer van dit seizoen. In een verkiezing georganiseerd door Hockey.nl koos 45 procent van de stemmers voor Hidde, die daarmee Jeroen Hertzberger (20 procent) en nog een Voordaner, Mike Huisman (17 procent) achter zich liet.

Hidde met de trofee voor Beste Zaalhockeyer 23/24 (Foto: Michiel van IJzendoorn)