Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
IMG_2420.jpg d1.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg 1111Rik.jpg clubhuis Voordaan.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Sponsoring en tophockey

Op de Algemene ledenvergadering is Wouter Ensing benoemd tot bestuurslid sponsoring en tophockey van Voordaan. Ook is Rik van Doesburg toegetreden tot de commissie Tophockey en zal zich daarin gaan bezighouden met de mannenlijn. Tijd om nader kennis te maken met de beide heren en hun visie op de toekomst van onze club.

Wouter Ensing (43 jaar) speelt zelf in Veteranen C van Voordaan en heeft van jongs af aan altijd gehockeyd. Zijn twee kinderen (9 en 11 jaar oud) hockeyen op Voordaan en Wouter is sinds vijf jaar actief als trainer en coach, momenteel van J6E2. "Ondanks een drukke commerciële baan heb ik mij altijd in willen zetten voor de club met een voorkeur voor sponsoring, en die mogelijkheid deed zich nu aan.” Naast de sponsoring gaat Wouter zich organisatorisch bezighouden met Senioren Tophockey (Heren 1&2, Dames 1&2).

Volgend level
"Aangezien deze portefeuilles feitelijk veel met elkaar te maken hebben en ook afhankelijk van elkaar zijn, lijkt het een goed idee deze te combineren. Ik geloof dat als we er samen met veel enthousiasme ingaan we veel leuke dingen kunnen bereiken.” Het doel is om de sponsoring naar een volgend level te brengen, en de sponsoren nog dichter bij de club en elkaar te betrekken zodat ze ervaren dat hun bijdrage goed besteed is en ze er zoveel mogelijk uit halen. "We moeten er ongelooflijk blij mee zijn dat er zoveel zakelijke relaties met een Voordaanhart zijn en daar willen we zoveel mogelijk voor terugdoen. Als onze sponsoren kunnen meedelen in het enthousiasme van onze teams (top- en breedte) dan kunnen we zeker het aantal nog verhogen waarmee we meer budget creëeren om nog betere faciliteiten te krijgen voor zowel lijn- als niet-lijnteams.”

"Voor wat betreft Tophockey staat met name Dames1 er dit jaar fantastisch voor en hebben de heren hopelijk een overgangsjaar om volgend seizoen weer in de top van de Overgangsklasse mee te draaien.” Om deze grote sportieve ambitie waar te maken zijn middelen nodig in geld, ruimte op de velden, tijd en staf. "Het zou prachtig zijn als we de kennis en kunde en ook het enthousiasme van het tophockey nog beter bij de rest van de club kunnen betrekken, zodat de club er als geheel beter van wordt en we er een grotere wisselwerking binnen Voordaan mee kunnen creëeren. Alles begint met positieve ambitie, enthousiasme en de handen uit de mouwen steken, dus daar ben ik met veel plezier mee begonnen.”

Voordaanhart
De meeste Voordaners zullen Rik van Doesburg (35) kennen als strafcornerkanon en rots in de branding van de verdediging van Voordaan Heren 1. Hij promoveerde als speler maar liefst drie keer met Voordaan naar de hoofdklasse. Rik begon met hockeyen in de jeugd van Voordaan en stapte over naar Kampong. "Na het eerste jaar senioren heb ik drie seizoenen in Duitsland gespeeld bij Rheydter SV, daarna keerde ik weer terug bij Kampong.” Twee seizoenen Voordaan, een jaar Tilburg en twee jaar USHC volgenden om definitief terug te keren op Voordaan.

Van Doesburg kwam in het laatste hoofdklasseseizoen niet in actie vanwege een rugblessure. De glorieuze play-offwedstrijd tegen SCHC (8-4) waarin hij drie keer scoorde, was zijn laatste wedstrijd in Voordaan Heren 1. "Na mijn blessure die me anderhalf seizoen langs de kant heeft gehouden, ben ik weer bij Heren 2 begonnen met spelen. Ik moest en zou nog hockeyen, maar Heren 1 zat er niet meer in. Toen Maarten (Groenen, red.) mij benaderde voor de CTOP vond ik dit een mooie manier om wat terug te geven aan Voordaan voor de mooie tijd die ik heb gehad als speler van Heren 1. Ik hoop dat ik met mijn ervaringen als speler en met mijn Voordaanhart Heren 1 en daarmee Voordaan weer een stapje verder kan helpen.”

SAMEN VOORDAAN