Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
clubhuis Voordaan.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg IMG_2420.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg d1.jpg 1111Rik.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Steun JD4 en de Nierstichting!

Voordaners, graag jullie aandacht voor onderstaand bericht over Team Wessel.
Ook hierin zijn we toch Samen Voordaan?
Sponsoren kan nog tot zaterdag 10 december a.s.
HUP team Wessel!
Jongens D4 steunt op sportieve wijze, teamgenoot Wessel de Wit met de kersteditie van de rode loper van de Nierstichting.
 
Zaterdag a.s. 10 december organiseert de Nierstichting deze loop om aandacht te geven aan mensen met een nierziekte en om geld in te zamelen voor onderzoeken.
 
Wessel de Wit, lid sinds benjamins, hockeyt bij de D4 (2e jaars D). Hij heeft een ernstige nierziekte, nefronoftise. In de komende jaren zal die ziekte zijn dagelijks leven in toenemende mate belasten.

Nierproblemen komen steeds meer voor en er zijn veel verschillende soorten nierziekten, vaak erfelijk, die al op jonge leeftijd ontstaan. Dialyse is naast een tijdrovende ook een ongezonde oplossing en ook een transplantatie vereist levenslange medicatie. De Nierstichting wil internationaal, multidisciplinair onderzoek naar de genezing van nierziekten meer vaart geven. Daarom investeren ze (onder andere) in regeneratieve geneeskunde: baanbrekend onderzoek naar herstel van nierweefsel met lichaamseigen cellen en zelfs het kweken van een 'nier op maat'.
 
Met Wessel gaat het redelijk goed. Hij gaat graag naar school en hockeyt nog steeds met veel plezier. Hij is echter steeds vaker moe, heeft weinig eetlust en heeft veel minder energie dan zijn vrienden. Bij Nefronoftise gaan de nieren langzaam maar gestaag achteruit, totdat dialyse of een transplantatie nodig is. Om hem  een hart onder de riem te steken en om geld binnen te halen voor de Nierstichting  loopt ‘Team Wessel’ a.s. zaterdag 10 december mee met een sfeervolle sponsorloop in Naarden Vesting.
 
Kleinschalig opgezet, met een geweldig resultaat: Team Wessel is het allergrootste team dat meeloopt, 100 deelnemers! En reeds meer dan 2000,00 euro sponsorgeld.
 
Zijn hockeyteam D4 (en coaches) steunt Team Wessel op geweldige wijze door voltallig mee te lopen (en geld te doneren).  Allen in hun blauwe Voordaan vest. De motivaties van de afzonderlijke D4 spelers om mee te doen (te zien op de site) geeft mooi aan waarom ze meedoen, twee citaten:
 
"Ik doe mee, omdat ik gezond kan sporten. Dit is niet voor iedereen weggelegd”
 
"Ik doe mee, omdat mijn hockey teamgenootje een nierziekte heeft en hem wil steunen.”

 
De inschrijvingstermijn om mee te lopen is gesloten maar sponsoring voor Team Wessel is natuurlijk nog welkom, voor 10 december kan dit nog. Via de homesite van de kerstrode loper, button ‘steun’, en kiezen voor Team Wessel.
Zie http://kerst.rodeloper.nl/home